Elirex

Het Soieries Elite gamma!
Door de jarenlange ervaring met dit metalloplastiek garen, heeft Soieries Elite zich weten te positioneren als dé Europese twijnder van dit type garen.

Door gebruik te maken van de hoogst kwalitatieve kerndraden, binddraden en metalloplastiek kan Soieries Elite een gamma aanbieden op basis van:

  • Viscose ( Elirex Rondgaren ), geschikt als inslaggaren, maar ook in de wereld van de passementen uiterst bruikbaar;
  • Polyester ( Elirex Naaigaren en Borduurgaren, fijne nummers, machinaal verwerkbaar );
  • Polyamide ( Elirex Borduurgaren, grove nummers ).

Dit volledig gamma is beschikbaar in een breed spectrum aan kleuren en nummers.

Soieries Elite stelt zijn kennis en machinepark eveneens ter beschikking voor productie van private label of producten onder merk van derden.

Elirex

Elirex is de merknaam voor alle door Soieries Elite zelf geproduceerde metalloplastiekgarens. Wij gebruiken de naam metalloplastiek omdat deze garens minstens voor een deel bestaan uit een gemetalliseerde plastiekfolie. Iedereen kent de merknaam ‘Lurex’. Niet alle metalloplastiek is lurex, maar lurex is wel altijd metalloplastiek……

De voordelen van metalloplastiek garens

In deze type garens bieden wij verschillende groepen aan. Vooreerst opteert Soieries Elite ervoor om te werken met de twee meest courante breedtes die er op de markt te vinden zijn als basis van al onze garens. Een uitgebreid kleurenpallet aan folie, zo’n 30 verschillende kleuren, in 2 verschillende breedtes, zijn dan ook de basis van de door Soieries Elite geproduceerde metalloplastiekgarens. Naast deze metalloplastiekfolie bestaan de meeste garens dan ook nog uit een tweede component. Deze component is verschillend naargelang het gewenste einddoel. Elirex Rondgaren op basis van viscose, Elirex Borduurgaren op basis van polyester of polyamide, Elirex Naaigaren op basis van hoge weerstand polyester,…… Afhankelijk van de gewenste toepassing werkt Soieries Elite de best passende oplossing uit.

Elirex garen van Soieries Elite

Naast de gebruikte componenten is ook de manier waarop deze gecombineerd worden met elkaar een belangrijke keuze. De metalloplastiekfolie kan rond een kerndraad gesponnen worden, met daarbij de mogelijkheid om deze kerndraad een deel zichtbaar te laten of niet. Of er kunnen rond de metalloplastiekfolie twee fijne draadjes gesponnen worden die een gemakkelijke verwerking van het fijne metalloplastiekbandje mogelijk maken. Of het bandje wordt afgerold naast een tweede component, en deze twee worden dan op hun beurt samengehouden door één fijn omwindingsdraadje, waardoor er bij verdere verwerking een onregelmatig blinkend/niet blinkend effect verkregen wordt. Uiteraard zijn de mogelijkheden van dikte en kleur bijna onbeperkt. Verschillen in dikte van kerndraad, en dan achteraf nog de mogelijkheid om meerdere van deze garens samen te twijnen, geven ons de mogelijkheid om voor iedereen een passend garen aan te bieden.